page-loader-image

Miskolci Egyetem Természetjáró Szakosztály

honlap borító kép
Kedves túrázók!
Kötelező jogszabály nélkül túravezetőink saját belátásuk szerint dönthetnek a túráik megtartásáról.
FONTOS KÖZLEMÉNY AZ EGYETEMISTÁKNAK!
Az aláírás feltételeihez szükséges pontozási rendszer megváltozik 2020 tavaszi félévtől.
Az új pontozás az Aláírás oldalunkon olvasható!
Olvasd el! A testnevelés aláírásod is múlhat rajta!
Találkozó: A miskolctapolcai autóbusz végállomáson 8:30-ig
A Gyalogtúra útvonala: Miskolctapolca → Homokkő-forrás → Kékmező → Csókás-völgy → Kőlyuk-galya → Kőlyuk-völgy → Szent Korona kilátó → Kisgyőr
Érkezés: Kisgyőrből a 17:15-kor induló Volánbusszal utazunk Miskolcra.
Leírás:

A túra során jelzett és jelzetlen utakon is fogunk haladni. A Homokkő-forrásra, mint vízvételi helyre ne számítsunk, elegendő enni és innivalót mindenki hozzon magával. A három bakancs ne riasszon el senkit, átlagos kondícióval teljesíthető a túra.

Túravezető elérhetősége: 20/401-1051

A képek 2003. áprilisában, ugyanezen az útvonalon, Soós Feri bácsi által vezetett túrán készültek.

Jelmagyarázat

Könnyű túra: könnyen járható utakon, ösvényeken tett kirándulás kis szintkülönbséggel. Viszonylag rövid és több pihenőpontot tartalmaz. Olyanoknak is javasolt, akik teljesen kezdők és egyáltalán nem sportolnak.
Közepes túra: 3-6 óra gyaloglás erdei utakon, sziklás ösvényeken. Az átlagos kondícióban lévők is könnyen teljesíthetik, de a végére már kellemesen elfáradnak. A túráink többsége ilyen.
Nehéz túra: egész napos, hosszabb túrák, sok szintemelkedéssel, lehetnek benne jelzetlen, vagy nehezen járható szakaszok. Fontos a jó erőnlét, jól bejáratott bakancs, néha a szédülésmentesség. Előfordulhat, hogy egy kicsit sietni kell amiatt, hogy elérjük az utolsó buszt vagy vonatot. De ezek a túrák sem okozhatnak gondot azok számára, akik rendszeresen túráznak, hiszen a komoly teljesítménytúrákhoz képest még ezek is könnyűnek mondhatók.
Aki szeretne valamit tenni az erdőért, annak az alábbi facebook csoportot ajánljuk figyelmébe, ahol a Bükktakarításokról kaphat információkat: https://www.facebook.com/groups/700128057153484/