page-loader-image

Miskolci Egyetem Természetjáró Szakosztály

honlap borító kép
Kedves túrázók!
Kötelező jogszabály nélkül túravezetőink saját belátásuk szerint dönthetnek a túráik megtartásáról.
Tájékozodjatok a túra naptárban!

Ha a Miskolci Egyetemre jársz és nappali képzésben veszel részt, akkor kötelező testnevelés órákon is részt kell venned. A rengeteg választható sportág mellett lehetőséged van arra, hogy a Testnevelés tárgyat túrázással teljesítsd, ehhez legalább 20 pontot kell összegyűjtened a félévben a túrák során. (Megjegyzés: az utóbbi években csak arra volt lehetőség volt, hogy a Testnevelés aláírás követelményeinek a felét túrázással teljesítsd. Most ez annyiban változott, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően a teljes aláírás megszerezhető így, ha 20 pontot összegyűjtesz. Ha kevesebbet gyűjtesz, akkor még másfajta testnevelés órákon való részvétellel kell kiegészíteni a portfóliódat.)

A pontgyűjtés során

  • egy darab 1 bakancsos túra teljesítése 3 pontot,
  • egy darab 2 bakancsos túra teljesítése 6 pontot,
  • egy darab 3 bakancsos túra teljesítése pedig 7 pontot ér.

Tehát akár 3 nehezebb túrán való részvétellel meg lehet szerezni az aláírást.

FONTOS! A túrán való részvételed igazolásának egyetlen módja a túrák során vezetett jelenléti ívek aláírása!

Így a túrázások során nem csak az időjárással kell számolni. :)

A túrák nyitottak, bárki szabadon látogatja őket (amennyiben az alapvető viselkedési szabályokat betartja), beleértve a nem egyetemi polgárokat, pl. családtagokat, barátokat stb. Amennyiben viszont, ha aláírást is szeretnél kapni Testnevelés tantárgyból, akkor a túrázásra kérd testnevelés alkalom gyűjtő kártyád a Sportközpont 3. irodájában, amelyen a túrák teljesítése után igazolásaidat gyűjtheted.

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelenléti ívekkel kapcsolatban keressétek a szakosztályunkat segítő kedves Sportközpont munkatársakat, akiknek ezúton is köszönjük, hogy munkájukkal bekapcsolódtak a túrázás mint testmozgás népszerűsítésébe.

Sportközpont
Egyetemi Körcsarnok, 6-os iroda
Dr. Juhász Imre Ph.D. tanszékvezető, egyetemi docens
juhasz.imre@uni-miskolc.hu
46/565-111 13-69 mellék

A túrák szervezésével, a technikai részletekkel kapcsolatban érdeklődni lehet még itt:

Az egyes túrákra külön nem kell jelentkezni, kivéve, ha a túranaptárban ez külön az adott túránál fel van tüntetve.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy jelentkezéskor alá kell írnod, hogy saját felelősségre veszel részt a túrákon!

Miért van erre szükség?

Korábban kértünk érvényes sportorvosi vagy háziorvosi igazolást a jelentkezéskor! Ez a gyakorlat szépen lassan elévült, és úgy gondoltuk, hogy ideje ténylegesen megválnunk ettől a régi szabályozástól. Reméljük, ez a kis felelősség nem riaszt el senkit!


Tanács kezdőknek: Ha nem akarod magad elszámolni, akkor érdemes a túrák kiválasztásánál odafigyelni a megadott magassági és szintkülönbségi adatokra. Pl. egy 10-12 km-es túra 200 méteres szintkülönbséggel felfogható egy hosszabb városi sétának. Képzeld el, hogy sétálsz egy jót a belvárosból indulva az avasi kilátónál és környékén. Megnézed a domboldalon található pinceházakat, és ahol lehet, élvezed a kilátást. Majd szintén gyalog innen leindulsz és Tapolcán fejezed be ezt a kis városjárást, ahol már nyugodtan kifújhatod magad a csónakázótó mellett. De ha van még benned egy kis jókedv, akkor ugorj fel a Fecske-lyuk felett található "teraszig", ahol egy kis szalonna sütő helyet is találni fogsz!
Jó tanács: Csak akkor tévedj el, ha tudod a visszautat! :)

Vidám társaságban szerezhetsz aláírást
Aki szeretne valamit tenni az erdőért, annak az alábbi facebook csoportot ajánljuk figyelmébe, ahol a Bükktakarításokról kaphat információkat: https://www.facebook.com/groups/700128057153484/