page-loader-image

Miskolci Egyetem Természetjáró Szakosztály

honlap borító kép
Kedves túrázók!
Kötelező jogszabály nélkül túravezetőink saját belátásuk szerint dönthetnek a túráik megtartásáról.
Tájékozodjatok a túra naptárban!

A Miskolci Egyetemen belül működő MEAFC Természetjáró Szakosztálya vagyunk, amely már 1983-tól működik ebben a formában.

A túrázást kezdetben Soós Ferenc tanár úr kezdte el, aki az egyetemen tanított a Matematika tanszéken. Feri bácsi - nem is emlékszem, hogy valah másként is szólítottuk volna - rengeteg emberrel ismertette és szeretette meg a túrázást. A 2000. évtől kezdve mi, hallgatók és túratársak vettük át a szakosztály vezetését.

Célunk elsősorban a Bükk és a környező tájak megismertetése, valamint a természet szeretetére, tiszteletére vezetni tagjainkat. Erre a legjobb hely a nagyszerű környezet, ahol az ember tényleg megismer másokat és egyben magát is. Túrákat egész évben folyamatosan rendezünk. Hagyomány már az őszi szarvasbőgés hallgatás, a tavaszi szalonnasütés, és a nyári "nagy" túra valamelyik környező országba.

Ha lenne kedved egy vidám, lendületes társaság tagjaként új tájakat megismerni, és csodálatos élményekben részt venni, gyere el Te is valamelyik programunkra. Miskolci diákként lehetőséged van testnevelésből az aláírás megszerzésére is.

Ha kérdésed van, legegyszerűbben e-mail-en érhetsz el minket a következő címen: tura pont me kukac gmail pont com

Soós Ferenc - Feri bácsi
Soós Ferenc - Feri bácsi
Aki szeretne valamit tenni az erdőért, annak az alábbi facebook csoportot ajánljuk figyelmébe, ahol a Bükktakarításokról kaphat információkat: https://www.facebook.com/groups/700128057153484/